„Šampioni svaki dan“ u srcu Šumadije

Naši paraolimpijci su zajedno sa predstavnicima Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare posetili grad Kragujevac kako bi predstavili platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs.

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u hali Iskra prisustvovali su naši proslavljeni paraolimpijci Draženko Mitrović i Miloš Zarić. I u ovog gradu imali su ulogu motivatora, te su sa svojom pričom inspirisali sve prisutne da se uključe u projekat i predlože svoje ideje.

„Važno je imati sportski duh. Atletika me privukla, a prvu opremu mi je pozajmio Draženko Mitrović. U Užicu, mom rodnom gradu, imamo dobre uslove. Hala se završava, pristupačna je i imaćemo dobre uslove i za treninge zimi. Ono na čemu treba još raditi je smeštaj za osobe sa invaliditetom“, izjavio je Miloš Zarić koji se trentno priprema za svetsko prvenstvo u atletici.

„San mi je da na paraolimpijskim igrama imamo 50 do 100 takmi;ara iz Srbije. Dosta toga je urađeno, ali potrebno je i dalje iz dana u dan poboljšavati uslove za osobe sa invaliditetom“, izjavio je Draženko Mitrović, aktuelni svetski rekorder u bacanju diska.

Sledeća stanica je Niš, a nakon toga slede Beograd i Novi Pazar.