„Zov šampiona“ odjeknuo Košutnjakom

Inspiracijski događaj u Beogradu, SC Košutnjak

Nakon Smedereva, Zrenjanina, Novog Sada, Kragujevca i Niša, Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara održali su i inspiracijski događaj u Beogradu, promovišući i u prestonici platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs. Specijalan gost na događaju bio je Petar Milenković, paraolimpijac  koji je svojim primerom motivisao prisutne da se uključe u projekat i daju svoje inicijative.

 „Powerliftingom sam se bavio i pre invaliditeta. Prvi sam sportista paraolimpijac koji se bavi powerlliftingom kod nas. Do uspeha vodi jaka volja i motivisanost. Siguran sam da već danas ovakvim projektima možemo da stvorimo nove šampione“, rekao je Petar Milenković. 

Završnica ove faze promocije projekta je u Novom Pazaru, gde će se takođe pored promocije projekta apelovati i na prijavu na javni konkurs na koji se već sada putem sajta www.sampionisvakidan.rs mogu da prijave sportska udruženja, udruženja građana i sve institucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu.