25. Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara

Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije od 31.08. do 02.09. 2017. godine organizuje 25. SENI Republičke sportske igre, koje će se po treći put održati u Boru i na Borskom jezeru. Ovo takmičenje se održava 25. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta među osobama sa povređenom kičmenom moždinom i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom u životu zajednice. Očekuje se učešće 120 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) iz gradova širom Srbije, kao i 3 ekipe ili delegacije iz regiona (iz Slovenije, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine).
Svi učesnici će biti smešteni u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Među takmičarima će učestvovati i naši proslavljeni paraolimpijski reprezentativci, Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, svetski rekorder u bacanju čunja, Miloš Zarić, svetski prvak u bacanju koplja. 
Prvog dana igara, 31.08.2017. u Sportskom centru Bor održaće se takmičenje u stonom tenisu i streljaštvu, a u popodnevnim satima će se održati takmičenje u pikadu u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru.
Svečano otvaranje SENI 25. Republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, kojeg čini mreža od 28 udruženja iz cele Srbije, desiće se drugog dana igara, 01.09. (petak), na sportskim terenima hotela „Jezero“ na Borskom jezeru sa početkom u 9 sati. Očekuje se da će tom prilikom govoriti Miloš Janković v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnoj zaštiti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predsednik Opštine Bor, Aleksandar Milikić, i predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, Mihailo Pajević.
Po otvaranju igara, slede takmičenja u atletskim bacačkim disciplinama: bacanje kugle, bacanje koplja, bacanje diska, bacanje čunja i koplja. Istog dana, u popodnevnim satima u hotelu „Jezero“ održaće se takmičenje u šahu, kojim se ujedno završava takmičarski deo igara. Na svečanoj večeri biće proglašeni pobednici i uručena priznanja najboljima i zvanično zatvaranje igara.
Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije i Inpharm Co. d.o.o. sa brendom SENI i pojedinačni donatori.
Ovo je treći put da igre organizujemo u Boru i na Borskom jezeru, pre svega zbog pristupačnog hotela odgovarajućeg kapaciteta i prelepog ambijenta. 
Na našim Igrama su prethodnih godina učestvovali paraolimpijci, stonoteniseri: Nada Matić, Borislava Perić Ranković, Mitar Palikuća, Goran Perlić; atletičari: Draženko Mitrović, Miloš Zarić, Miloš Mitić, Željko Dimitrijević; strelci: Laslo Šuranji, Živko Papaz, Dragan Ristić.
Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije redovno, kroz svoje programe, podržava takmičenja u stonom tenisu, a ima i formirane lige u šahu i streljaštvu. Sport se neguje među našim članovima i ima vrlo važnu ulogu u rehabilitaciji i socijalizaciji. 

Više informacija o ovom sportskom događaju možete dobiti od
Mihaila Pajevića 064 149 98 37 
Duška Savića tel: 064 161 20 72 i
Milana Grbovića  tel: 062 22 55 72