Nakon Smedereva „Šampioni svaki dan“ u Zrenjaninu

Nova stanica za predstavljanje platforme „Šampioni svaki dan“ i sajta www.sampionisvakidan.rs za Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinsku pivaru bio je grad Zrenjanin.

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali u Zrenjaninu prisustvovao je i Goran Perlić, naš paraolimpijac, stonoteniser koji je branio boje naše zastave u Riju. On je svojom pričom motivisao sve prisutne da se uključe u projekat i daju svoje ideje. Ovom prilikom održan je i revijalni meč u stonom tenisu.

„Sport za osobe za invaliditetom bi trebalo da bude neka vrsta produžene rehabilitacije. Skoro trinaest godina se bavim sportom. Zrenjanin je drugi grad u Srbiji  posle Novog Sada koji ima najbolje rezultate kada je u pitanju paraolimpijsji sport.  Zrenjanin je odličan primer drugim gradovima“, izjavio je naš paraolimpijac Goran Perlić.

„Od početka saradnje na projektu „Šampioni svaki dan“ nismo želeli da se naša podrška zaustavi samo na Paraolimpijskim igrama u Riju. Želja svih nas bila je da iz „jednorogog jelena“ izgradimo platformu koja će informisati, okupiti i motivisati osobe sa invaliditetom širom Srbije da krenu da se bave sportom. Ovo je naš prvi korak u Smederevu. Verujemo da mnogo malih prvih koraka u gradovima širom Srbije može da učini da na kraju ovog olimpijskog ciklusa imamo bolje uslove za sportiste sa invaliditetom, veću dostupnost objekata ili neke nove buduće šampione“ – Aleksandra Jovanoski, marketing koordinator u Apatinskoj pivari.

Pored informacija na sajtu, cilj ove platforme je da se osobe sa invaliditetom dodatno motivišu kako bi se što veći broj uključio u sportske aktivnosti tako da će se ovakvi inspiracijski događaji održati u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru i Beogradu.