Njihove medalje su nas obradovale, a sada imaju nešto važno da nam kažu

Nakon Smedereva i Zrenjanina, Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara predstavili su u Novom Sadu platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs .

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali Spens u Novom Sadu prisustvovali su naši proslavljeni paraolimpijci, stonoteniseri Borislava Perić Ranković i Mitar Palikuća. Oni su svojom pričom motivisali građane da se uključe u projekat i tom prilikom odigrali revijalni meč.

„Mi smo imali čast da idemo stazom koju su za nas utabali naši treneri Zlatko Kesler i Ilija Đurašinović. U početku nismo imali savršene uslove. U odnosu na pre deset godina, Spens danas je mnogo pristupačniji za osobe sa invaliditetom. Ranije smo išli službenim liftom, a sada imamo svoj.  Rešenja uvek postoje. Potrebno ih je tražiti“, izjavila je Borislava Perić Ranković .

„Potrebno je da svi budemo uključeni u borbu za veću pristupačnost. Sportski rezultati svakako doprinose većoj paznji osoba sa invaliditetom“, naglasio je Mitar Palikuća.

Platforma „Šampioni svaki dan“ koncipirana je kao izvor znanja i informacija o sportskim aktivnostima koje se odvijaju u okviru Paraolimpijskog komiteta Srbije i drugih organizacija i institucija u Srbiji koje se bave ili pružaju podršku sportu osoba sa invaliditetom.

Nakon Novog sada, ovakvi inspiracijski događaji će se održati i u Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru i Beogradu.