Novopazarci dočekali „Šampione svaki dan“

Nakon šest gradova Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara stigli su i do Novog Pazara gde su predstavili platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs.

"Obišli smo mnogo gradova, zajedno sa našim šampionima. Poruka je da sve osobe sa invaliditetom treba da prebole bolest ili nedostatak i izadju iz kuća. Dolazak lica sa invaliditetom u svet sporta treba da bude normalna stvar, kao što je slučaj u celom svetu", rekao je Zoran Mićović predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

On je ocenio da su srpski paraolimpijci osvajanjem brojnih medalja uticali na podizanje građanske svesti.

"To je malo i mukotrpan posao, ali daje rezultate. Kroz lokalne samouprave i sportske saveze napravićemo bazu, da bismo imali jasnu predstavu šta to imamo u Srbiji. Postoje razni nivoi paraolimpizma, što je razvijenija država, to su i sportovi skuplji. Mi smo siromašni i bavimo se jeftinim sportovima, poput stonog tenisa, atletike ili streljaštva. Idemo od sporijeg ka bržem, od lakšeg ka težem, od jednostavnijeg ka komplikovanijem. Pozivam sve da nam se jave", naveo je Mićović.

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali Pendik prisustvovao je i Draženko Mitrović, naš paraolimpijac i vicešampion u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Pekingu i Londonu koji je svojom životnom pričom motivisao sve prisutne da se uključe i daju svoje ideje.