O nama

Platformu i program Šampione svaki dan kreirala je Apatinska pivara u okviru svog brenda "Jelen pivo".

Tokom 2016. godine oni su aktivno podržavali srpski paraolimpijski tim, a u 2017. podršku su podigli na novi nivo, lansiranjem platforme koja ima za cilj da pruži informacije, inspiraciju i podršku svima koji žele da povećaju broj osoba sa invaliditetom koje se bave sportom i utiču na veću pristupačnost u sportu.

 

O Apatinskoj pivari i Jelenu

Apatinska pivara osnovana je davne 1756. godine u Apatinu, kao mala zanatska radionica pod imenom „Carska pivara“. Kada su osnivači podigli čaše da nazdrave, nisu mogli ni da pretpostave da je to samo početak jedne priče koja teče više od dva i po veka.

Dok su smišljali recepte, nisu mogli da zamisle da će se jednoga dana na tom isto mestu praviti toliko različitih piva. Da će se pivo zvati Jelen, a da će se praviti sa različitim ukusima, bezalkoholno ili nefiltrirano. Nisu mogli ni da sanjaju da će od male pivare koja je obavljala trasnport bačvi konjskim zapregama, nastati vodeća kompanija za proizvodnju piva u Srbiji i deo najveće globalne pivarske kompanije Moolson Cors.

Danas Apatinska pivara slavi 260. godina pivarskog majstorstva, strasti i tradicije. Osim omiljenog brenda nezaobilaznog na svim okupljanjima, Jelen pivo postalo je prijatelji i pokrovitelji mnogobrojnih kulturnih, muzičkih i sportskih dešavanja, a sada i ponosni prijatelj  Paraolimpijskog komiteta Srbije i naših istinskih šampiona.