Održan prvi inspiracijski događaj

Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara predstavili su u Smederevu platformu „Šampioni svaki dan“ namenjenu osobama sa invaliditetom, ali i svim institucijama i organizacijama koji su zainteresovane da se aktivno uključe u projekat koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom omoguće bolji uslovi za bavljenje sportom i veća dostupnost sportskim objektima.

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali u Smederevu prisustvovao je i Draženko Mitrović, naš paraolimpijac i vicešampion u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Pekingu i Londonu koji je svojom životnom pričom motivisao sve prisutne da se uključe i daju svoje ideje.

„U Srbiji se trenutno paraolimpijskim sportovima u proseku bavi oko 2.000 ljudi, a taj broj bi mogao biti višestruko veći. Osobe sa invaliditetom postižu sjajne rezultate u sportu kada im se za to pruži prilika. Ovaj projekat je zamišljen da bude vetar u leđa svima onima koji žele da naprave nešto novo i pozitivno u svom gradu“ – rekao je Draženko Mitrović.

Platforma „Šampioni svaki dan“ koncipirana je kao izvor znanja i informacija o sportskim aktivnostima koje se odvijaju u okviru Paraolimpijskog komiteta Srbije i drugih organizacija i institucija u Srbiji koje se bave ili pružaju podršku sportu osoba sa invaliditetom. Pored značajnih informacija na sajtu, cilj ove platforme je da se osobe sa invaliditetom dodatno motivišu kako bi se što veći broj uključio u sportske aktivnosti, te će se ovakvi inspiracijski događaji održati u još šest gradova širom Srbije.

Važan deo platforme predstavlja i mogućnost direktnog učestvovanja na otvorenom takmičenju na koji već sada mogu da se prijave: sportska udruženja, institucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu. Tri najbolje inicijative iz cele Srbije će dobiti i sredstva za realizaciju u vrednosti od 4 000 evra.

Više informacija o samom takmičenju možete naći na linku: http://sampioni.rd.gd/o-platformi