RADUJ SE SA NAMA SRBIJO – PORUČUJU NAŠI STONOTENISERI NAKON USPEHA NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Nakon trodnevnog takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji naša paraolimpijska reprezentacija u stonom tenisu osvojila je tri odličja, zlatnu Borislava Perić Ranković u klasi „T-5“ i „T- 4“, bronzanu Nada Matić u istoj klasi i Mitar Palikuća u klasi stonotenisera „T -5“.

Naša paraolimpijska šampionka iz Rija Borislava Perić Ranković u finalu je bila bolja od Nemice Sandre Mikološek koju je pobedila sa 3:1, po setovima 11:7, 11:4, 15:7 i 11:9.

„Jednostavno strpljenje je presudilo. Nemica je želela to zlato koje joj je izmaklo pre četiri godine. Tada sam takođe bila bolja i pobedila je sa rezultatom 3:1. No, završilo se sve onako kako sam želela.Teško je igrati pod bremenom  favorita. Ali sve je sad prošlost, trenutno sam najsrećnija  žena na planeti. Raduj se sa nama Srbijo, ni ovaj put vas nismo izneverili”, izjavila je Borislava.

Nemica koju je svaladala Borislava, pobedila je u polufinalu našu Nadu Matić sa 3:1 (11:8, 6:11, 11:4).

„Teško je govoriti bilo šta posle poraza. Mislim da mi nije funkcionisao najbolje prijem servisa. U suštini dobro sam igrala, zadovoljna sam jer sam ipak  osvojila odličje. Očekivala sam više jer sam se spremala za sve ovo, ali šta je tu je. Biće još evropskih prevenstva“, izjavila je Nada Matić.

U muškoj konkurenciji u klasi „T-5“ naš  reprezentativac  u stonom tenisu Mitar Palikuća je osvojio  bronzanu medalju  pošto je u polufinalu  izgubio od Turčina  Alia Ostruka sa 3:1, po setovima 9:11, 6:11, 11:9 i 5:11.

„Zadovoljan sam medaljom. Ostaje žal za izgubljenim finalom. Igrač iz Turske je odigarao na visokom nivou, a mene je koštao meč četvrtfinala sa nemačkim igračem u Valentinom Bausom, prvakom  paraolimpijskih igara u Riju i svetskim  prvakom koga sam u teškom meču pobedio sa  3:0. No, ide ekipno prvenstvo i moramo se boroti za nova odličja”, naglasio je Palikuća.