Svečani doček za šampione

Paraolimpijska reprezentacija na svečanom dočeku ispred Skupština grada.

Paraolimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Skupština grada, u saradnji sa Aptinskom pivarom, organizovali su doček za Paraolimpijsku reprezentaciju Srbije koja je sa Igara u Riju donela devet medalja. Na platou ispred Gradske skupštine okupili su se građani koji su uz pesmu i gromoglasne aplauze pozdravili naše šampione.

Organizovani javni doček izazvao je pregršt emocija. Na binu su izašli svi paraolimpijci koji su se takmičili ove godine, selektori i treneri i osvajači medalja: Borislava Perić-Ranković, Laslo Šuranji, Željko Dimitrijević, Miloš Mitić, Nada Matić, Mitar Palikuća i Nemanja Dimitrijević.

Hvala Srbijo, hvala ljudima iz Skupštine grada što su omogućili da ostvarimo san koji paraolimpijski sportisti vec godinama sanjaju, a to je da i nas dočekaju ispred Skupštine. To je sada postala stvarnost“, rekao je Željko Dimitrijević.

Obraćanje naših paraolimpijaca je svim prisutnima probudilo najdublje emocije, a oni su još jednom dokazali da su njihova snaga i borbenost vredni divljenja i da su oni zaista šampioni svaki dan.

Hvala vam što ste došli da uveličate naš uspeh iz Rija. Sve ovo ne bi bilo moguće bez vas, ali i bez naših trenera i selektora. Hvala vam u ime paraolimpijaca. Nadam se da smo vas obradovali i ispunili očekivanja. Ovde je više treme nego na mečevima i hvala vam zbog toga“, rekla je Borislava Perić-Ranković.

Nakon obraćanja paraolimpijaca, na scenu je izašla popularna beogradska rep grupa THCF, koja je izvedbom himne paraolimpijskog tima „Šampioni svaki dan“ dodatno podgrejala slavljeničku atmosferu. U zabavnom delu programa nastupio je orkestar Dejana Petrovića „Big Band“, koji je podigao atmosferu i raspoloženje svih prisutnih.